Poglej video Kulturno umjetničko društvo Anka Ošpuh Poglej video

Kulturno-umjetničko društvo  “Anka Ošpuh” osnovano je 1976. godine. Prvenstveni ciljevi Udruge su poticanje, razvijanje i unaprijeđenje kulture, očuvanje etno baštine na području Ludbrega i Varaždinske županije te Republike Hrvatske u skladu s općim društvenim interesima, očuvanje folklornog i suvremenog plesa, tradicijske glazbe, zborskog pjevanja  i pjevanja u manjim sastavima, scenskih izvedbi, ali i ostalih vidova umjetničkog izričaja u okviru glazbeno-scenskog amaterizma.

Ciljeve Udruga ostvaruje kroz okupljanje građana koji se bave glazbom i plesom, okupljanje građana radi očuvanja kulturne baštine zavičaja, izvođenje glazbenih, plesnih i dramskih djela domaćih i stranih, poznatih i nepoznatih autora na prigodnim priredbama i koncertima, unaprijeđenje kulturnog i umjetničkog repertoara Udruge, organiziranje i sudjelovanje u kulturnim manifestacijama, okupljanje članova na drugim kulturnim projektima.

Danas broji oko 150 članova, pretežito djece i mladih, koji djeluju kroz 11 grupa: veliki folklorni ansambl, tamburaški sastav “Pajdaši” , dvije grupe dječjeg folklora, pet grupa modernog plesa, ženska vokalna skupina “Pajdašice” i dramska grupa “Kešneri”.

Rate us and Write a Review

Your Rating for this listing

angry
crying
sleeping
smily
cool
Browse

Your review is recommended to be at least 140 characters long

Show all timings
  • Monday09:00 - 17:00
  • Tuesday09:00 - 17:00
  • Wednesday09:00 - 17:00
  • Thursday09:00 - 17:00
  • Friday09:00 - 17:00
building Own or work here? Claim Now! Claim Now!

Claim This Listing