Ideja za začetek Vinske poti, predvsem želja da se za začetek začne razvoj turizma na širšem območju Ludbreg in podeželskega turizma, ki bodo ponudili obiskovalcem edinstveno izkušnjo  (Gorica), običaje in degustacijo lokalne kulinarične specialitete.

Poleg obiska vinogradov in vinskih kleti, Wine Road kot projekt ponuja še veliko več. Od hoje po naravi in ​​ogledu kulturno-zgodovinskih, naravnih in drugih fascinacij na koncu, do sodelovanja v različnih manifestacijah Lude regije.

Vinska cesta Ludbreška se nahaja v vinogradu nad mestom. Pridelava vinske trte in vinorodno intenziviranje se začenjajo v devetdesetih letih 20. stoletja od organiziranja Mladih vinskih razstav. Najbolj so zastopani bela vina, kot so laški rizling, renski rizling, beli pinot, Sauvignon Blanc, silvanec zeleni in chardonnay. Druga vina so črna, kot so Frankish, Pinot Noir in Cabernet, in Fruit Vine. Ludbreška vinska pot sedaj vključuje šest objektov: OPG in degustacija vin Kežman – Pošiljanje, Restavracija “Arabella” – Globočec, Klet Makar – gorice Ludbreški, Vinska hiša Kirić – gorice Ludbreški, kletarstvo Stručić – gorice Ludbreški in vinsko klet Združenja Trsek pridelovalcev “- Ludbreg.

Člani združenja so razvili blagovno znamko vina, imenovanega Poštenjak.

Rate us and Write a Review

Your Rating for this listing

angry
crying
sleeping
smily
cool
Browse

Your review is recommended to be at least 140 characters long

Show all timings
  • Monday09:00 - 17:00
  • Tuesday09:00 - 17:00
  • Wednesday09:00 - 17:00
  • Thursday09:00 - 17:00
  • Friday09:00 - 17:00
building Own or work here? Claim Now! Claim Now!

Claim This Listing